Puppynieuws!

24-06-2014

Op maandag 16 juni 2014 zijn de pups van Truus (Artemis Stables Go Go Gadget) en Maxx (Oldambster Labrador Heem Dark Moon) geboren. Truus heeft op eigen kracht en in korte tijd 8 prachtige, zwarte pups op de wereld gezet; 3 teven en 5 reuen. Moeder en pups maken het goed. Truus zorgt erg goed voor haar pups wat resulteert in een mooie groeicurve.
 

De pups van Fleur (Artemis Stables Jewel For Oldambt) en Beer (Artemis Stables Lonely Ranger) wilden maar niet geboren worden. Vandaag zijn we met Fleur naar de dierenarts geweest voor een echo. Ze bleek geen pups te dragen ondanks het feit dat ze er lichamelijk en gedragsmatig zeer drachtig uit zag. Fleur liet het allemaal over zich heen komen en had natuurlijk geen benul van het doel van de echo. Ze is vanavond dan ook weer lekker mee geweest met de wandeling met de andere honden en ligt niet meer in de werpkist.


Wij kiezen ervoor om bij onze teven geen echo of röntgenfoto te maken tijdens de dracht vanwege het feit dat we de hond niet onnodig in een stress-situatie willen brengent. Wanneer de hond drachtig is, kunnen invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld stress ervoor zorgen dat er pups 'resumeren' (oplossen) in de baarmoeder. In het verleden maakten we nog wel eens een röntgenfoto aan het einde van de dracht om te weten hoeveel pups de hond bij zich droeg. De telling vanaf de röntgenfoto bleek vaak niet te kloppen en heeft in een voorgaand nest ons op het verkeerde been gezet qua aantal pups; dit maakte dat we kozen voor een keizersnee bij de hond, welke achteraf niet nodig was geweest. We proberen sindsdien de natuur meer haar gang te laten gaan.